fbpx

Pravljična sprostitev za pare

Nočitev z zajtrkom že od 69,5€ na osebo

Vdihnita svež gorski zrak in se podajta na pustolovščino v naravo! Pravljični oddih za dva v Deželi Zlatoroga – Bohinj je ustvarjen prav za vaju, ki iščeta mir in odmik od prenatrpanega vsakdana. Če sta na dopustu rada aktivna in želita nekaj narediti za vajino dobro počutje in zdravje, hkrati pa cenita ohranjeno in pravljično lepo naravo, potem ne razmišljajta predolgo in se še danes odločita za pravljično doživetje narave, ki jo varuje Zlatorog – gams z zlatimi rogovi.

Raziščita možnosti, ki vama jih Dežela Zlatoroga – Bohinj ponuja. V naslednjih vrsticah si preberita več o nas, za vaju pa smo zbrali tudi ideje, kam vse se lahko odpravita.

Ponudba vključuje

 • Brezplačno
 • Brezplačno
 • 100% "self check in"
 • Virtualna recepcija
 • Bohinjski sir
 • Lokalni Bohinjski zajtrk

ALPIK-Chalet-Studio-Govic

Kje nas najdeta?

 • Našla nas bosta v Ukancu, v Bohinju. Naša lokacija je odlično izhodišče za izlete po Bohinju. Nahajamo se sredi narave, le 250m od Bohinjskega jezera in 600 m od smučišča Vogel. Ime Ukanc pomeni v koncu, zato pravimo, da smo “u konc’ sveta”. Pridita v naše konce po nove začetke.

Kakšen bo vajin drugi dom?

 • Ko bosta vstopila v vajino novo gnezdece vaju bo takoj prevzel občutek domačnosti, udobja in topline. Izbirata lahko med različno velikimi enotami, povsod pa se sladko spi. Vse enote so popolnoma opremljene za vajin brezskrben oddih, zagotovo pa vaju bo najbolj navdušila čudovita notranja oprema v prepoznavnem alpskem slogu. Za dodatno čarobnost poskrbijo skrbno izbrani detajli.
 • Vse enote nudijo kuhinjo z vso potrebno opremo, zasebno kopalnico in WC, spalni prostor, balkon ali teraso. V nekaterih enotah je na voljo tudi kamin in savna. Parom priporočamo najem Chalet Studio Govic s kaminom, ki se nahaja v prvem nadstropju nove Zlatorogove hiške, tako kamin kot savna pa sta na voljo v Chalet Zlatorog.


Odpravita se po pravljične razglede

 • Verjetno se sprašujeta kako najbolje izkoristiti čas in kam vse se lahko odpravita. Povzpnita se do razglednih točk in občudujta Bohinjsko jezero od zgoraj. Razgledov iz razglednih točk Peč, Rudnica, Vogar, Vogel in Studor ne bosta zlahka pozabila. Slap Savica vaju bo navdušil s svojo prvobitno energijo. Najbolje je, če se tja odpravita zgodaj zjutraj, ko se ob slapu naredi mavrica. Obiščita planino Uskovnica in se sprehodita vse do planine Zajamniki. Če sta raje nekje ob vodi, pa priporočamo prijeten in lahkoten sprehod skozi korita Mostnice do doline Voje in slapu.

Prava bela zimska pravljica

 • Zima pri nas je prav igriva in čarobna. Po okrepčilnem zajtrku lahko izbirata med počitkom in sproščanjem ali pa številnimi aktivnostmi v naravi. Dneve si skrojita čisto po svoje. Obiščita Vodni park Bohinj in pobegnita pred mrazom. Sta za eno kraljevsko sprostitev (piling telesa, turška savna, masaža)? Lahko se odpravita na drsanje ali sankanje, smučanje (od smučarskega centra Vogel smo oddaljeni le 600m), krpljanje, tek na smučeh. Omenjene razgledne točke so lahko dosegljive tudi v zimskem času, poskrbita le za ustrezno opremo.

Kaj pa če dežuje?

 • Začutita mir in spokojnost narave, kot jo lahko le v dežju. V Bohinju so tudi ko dežuje izvedljivi številni izleti. Izplača se pogledati slapove, saj takrat dobijo veličastnejšo podobo. Sprehodita se do jezera in skačita po lužah. Sta doma pozabila dežnik? Brez skrbi, v Apartmajskih hiškah Alpik mislimo na vse. Sposodita si ga lahko kar pri nas. Ali sta vedela, da smo Bohinjci prvi v Evropi postavili spomenik vremenu? V kolikor v dežju nista rada zunaj pa smo v apartmajih pripravili družabne igre, ne pozabita pa s seboj prinesti tudi tisto knjigo, ki si jo že dolgo časa želita prebrati. Če bosta rezervirala nastanitev s kaminom in savno, pa lahko turobnejše dneve preživita ob prasketanju ognja in očistita telo vseh strupov v savni (savna je na voljo le v Hiški Zlatorog).

Kakšen zajtrk je vključen?

 • Bohinjci vemo, da se dan po jutru pozna in da se je že zjutraj potrebno okrepčati za vse podvige, ki vaju čakajo. Imela bosta priložnost poskusiti pravi Bohinjski zajtrk, pripravljen izpod rok lokalnih kuharskih mojstrov. Na voljo so tri različice: mesni, ribji in vegetarijanski, izbiro pa prepuščamo vama. Poskrbeli smo tudi za vse tiste, ki si začetka dneva ne predstavljate brez mamljivega okusa in vonja kave. V hipu si bosta lahko pripravila kavo najvišjega razreda – Illy. Zajtrk je dostavljen direktno pred vrata vajine nastanitve.

Rezervirajta vajin pravljični oddih

 • Na povezavi “sladko spanje” vpišita želeni datum prihoda in odhoda in si oglejta vse možnosti nastanitev. Izberita tisto, ki vaju pokliče. Rezervirata lahko v nekaj korakih. Če se ne moreta odločiti, lahko pošljeta tudi povpraševanje tako, da klikneta na “preveri proste termine”. Napišita kateri termin želita in na e-mail bosta prejela našo ponudbo. Če imata kakršnokoli vprašanje, vama z veseljem odgovorimo. Pišita nam na alpik@alpik.com.

Turistična taksa, prijavnina in končno čiščenje niso vključeni v ceno nočitve z zajtrkom in se plačajo pri ponudniku nastanitve.

5/5 - (1)
Kontaktiraj nas na WhatsApp