fbpx

Jesenski pohodniški užitki v Bohinju: raziskovanje naravnih lepot v čarobnem času

Jesen v Bohinju je čaroben čas, ko narava razkrije svojo najlepšo podobo. To je tudi čas, ko lahko raziskujemo Bohinj (pohodniške poti) in uživamo v prelepi pokrajini, ki jo ta slovenski kotiček ponuja. Listje na drevesih se preliva v tople odtenke rdeče, oranžne in rumene barve, in ko sonce nežno obsije te goreče odtenke, se Bohinj in njegova okolica prelevita v pravo naravno umetnino.

Bohinj – raj za pohodnike

Bohinj je pravo izhodišče za raziskovanje čudovitega sveta pod Triglavom, zato ni nenavadno, da so ga Bohinjci prvi osvojili. To območje je polno življenja in prepleteno s številnimi potmi. Bohinj pohodniške poti predstavljajo neprecenljivo doživetje za ljubitelje pohodništva. Bohinj pohodniške poti obsegajo več kot 300 km označenih planinskih poti. Bohinj pohodniške poti se raztezajo od nižin pa vse do najvišjih vrhov.

Sprehod po Poti ledenika pod Črno prstjo

Pot po sledi ledenika, znana tudi kot pot do Orožnove koče na planini Za Liscem, ponuja posebno geomorfološko doživetje. Sledi ostankom nekdanjega ledenika, vodi vas prek ledeniških moren in med ogromnimi ledeniškimi balvani. Ta ledenik, ki je izpod Črne prsti izginil pred približno 12.000 – 13.000 leti, je igral ključno vlogo pri oblikovanju bohinjske pokrajine in glavnega bohinjskega ledenika, ki se je raztezal vse do Bleda. Na tej poti boste odkrili številne ledeniške pojave, kot so morene in balvani, ki pričajo o njegovem nekdanjem obstoju.

Iz Koče pri Savici do Koče pod Bogatinom prek planine Govnjač

Med Bohinj pohodniške poti spada tudi čudovita pot, ki vas vodi preko 66 serpentinskih zavojev do Doma na Komni. Nadaljujte svojo pot skozi planino Govnjač in planino Na Kraju, kjer boste uživali v osupljivih razgledih na okoliške vrhove nad planoto Komno. Nad zatrepom bohinjske doline se razprostira visokogorska planota Komna, ki je v času prve svetovne vojne igrala vlogo prehodnega pasu med zaledjem in bojiščem Soške fronte. Med potjo boste opazili številne zgodovinske ostanke iz tega obdobja, ki vas bodo spomnili na pretekla dogajanja.

Zlatorogova Pravljična pot – otroški raj v naravi

Naslednja, ki spada med Bohinj pohodniške poti je Zlatorogova pravljična pot. Dolga je približno 2 kilometra, predstavlja zabavno, izobraževalno in ustvarjalno doživetje za otroke. Na tej tematski krožni poti v Bohinju vas pričakuje devet junakov bohinjskih ljudskih pravljic. Sedem jih lahko srečate v Ukancu, enega na Voglu, in še enega pri vstopu k slapu Savica. Ta pravljična pot je napolnjena s predlogi za družinske aktivnosti v naravi, ki jih lahko igrate med sprehodom. Te aktivnosti so zasnovane tako, da spodbujajo uporabo vseh sedmih čutov, vključno z vidom, sluhom, vonjem, okusom, tipom, ravnotežjem in kinestetiko. Potovanje po tej pravljični poti spodbuja naravne oblike gibanja, kot so hoja, tek, skakanje, plezanje, vrtenje, guganje in plazenje.

Korita Mostnice in slap Mostnica v dolini Voje

Korita Mostnice in dolina Voje predstavljajo ene izmed najlepših in najbolj obiskanih naravnih znamenitosti v Bohinju. Med sprehodom skozi to slikovito okolje lahko občudujete kristalno čisto vodo in dramatično oblikovane skale. Uživate lahko tudi v raznolikem rastlinskem in živalskem svetu ter dobro vzdrževani kulturni krajini. Korita Mostnice, ki se raztezajo približno 2 kilometra, so nastala deloma zaradi tektonskih premikov v osrednji dolini in deloma zaradi ledeniške erozije, ki jo je povzročil bohinjski ledenik. Ta proces je povzročil, da se je stranska dolina Mostnice “obvisela” nad glavno dolino. Da bi premagala to višinsko razliko, je Mostnica izdolbla ozko sotesko v svetlem apnencu z vmesnimi razširjenimi deli.

Jesenska pohodniška doživetja u konc’ sveta

Apartmajske hiške Alpik vas v jesenskem času vabijo na Pohodniška doživetja U konc’ sveta. Ponudba obsega štiri dneve in tri noči, polnih možnosti za raziskovanje, in vse to že od 209€ na osebo. Prepustite se čarom narave in raziskovanju čudovite Bohinjske doline. Bohinj pohodniške poti vas pričakujejo. Po aktivnem dnevu v naravi se lahko umaknete v udobje apartmajskih hišk Alpik, kjer boste lahko v miru počivali in se spočili za nove dogodivščine. Ponudba vključuje tudi Zlatorogovo dobrodošlico, možnost pranja in sušenja perila ob doplačilu, brezplačno parkirišče ter brezplačen hitri WiFi, ki vam omogoča, da ostanete povezani z svetom, če to želite. Torej, pripravite se na nepozabno pohodniško izkušnjo in raziskovanje naravnih lepot Bohinjske doline.

5/5 - (1)
Kontaktiraj nas na WhatsApp