fbpx

Bohinj – znamenitosti, ki vas bodo očarale

Odlična lokacija, svež gorski zrak in spektakularna narava so lastnosti, ki jih združuje majhen alpski kraj na sončni strani Julijskih Alp. Vendar pa to še zdaleč ni vse, kar vam ponuja Bohinj. Znamenitosti, ki si jih boste lahko ogledali, bodo v vaših srcih vzbudile nepopisno srečo, razširile vaše obzorje in vam popestrile že tako prijeten oddih v neokrnjeni naravi, ki jo ponuja Dežela Zlatoroga.

Po novo energijo v Bohinj – znamenitosti, ki navdušijo

Bohinj je v prvi vrsti znan po številnih naravnih lepotah, ki jih na ogled ponuja svojim obiskovalcem. Glede na to, da se ta priljubljen turistični kraj nahaja znotraj zaščitenega Triglavskega narodnega parka, se prav vsi trudimo, da ohranimo njegove čudovite naravne lepote. Spoštljiv odnos pričakujemo tudi od obiskovalcev, ki s svojim odgovornim ravnanjem pomagate ohraniti vse bisere, ki jih ponuja Bohinj. Znamenitosti bomo tako s skupnimi močmi zavarovali in omogočili, da bodo v njihovih lepotah uživali tudi naši zanamci.

Največji ogled uživajo številni vodni viri alpskega izvora, ki celotnemu kraju vdahnejo veliko mero svežine, turisti pa njihov račun veliko lažje zadihajo. Daleč najbolj znano je pretočno Bohinjsko jezero, ki prav vsakega navduši s svojo značilno modro-zeleno, kot diamant svetlikajočo se barvo, prostranostjo in čistostjo. Krajši izlet pod zavetjem krošenj dreves pa vas bo pripeljal do v skalo vklesanega slapa Savica, ki ga v svoji znameniti pesnitvi opeva naš pesniški genij France Prešeren. Če vas zanima, kako velik umetnik je šele narava, potem si zagotovo morate ogledati korita Mostnice. Ta alpska reka s številnimi koriti in slapovi vas bo popolnoma prevzela, saj gre za eno najlepših naravnih znamenitosti v Bohinju.

Vse lepote našega kraja, na katerega smo tako zelo ponosni, pa si lahko ogledate tudi s priljubljenih razglednih točk. Najbolj vas bo očaral razgled z razglednika Peč, ki je obljudena lokacija ljubiteljev fotografije. Če se želite nekoliko bolj približati oblakom na nebu, se odpravite na gozdni vrh Rudnice, jezero pa lahko občudujete tudi s planinskega doma na Vogru. Družine se lahko peš odpravite na Vodnikov razglednik, medtem ko lahko Julijske Alpe, Škofjeloško hribovje, Baško grapo in Sorico v miru opazujete z Možic. Prav posebna izletniška točka pa je Vogel, kamor vas pripelje nihalka. Od tu pa se boste lahko naužili spektakularnega pogleda na Triglav.

Hrana za dušo

Narava je odlična terapija za telo, kultura pa nahrani našo dušo. Pravi kraj, kjer boste lahko poskrbeli za telo in duha, pa je ravno Bohinj – znamenitosti, ki si jih lahko ogledate pri nas, niso namreč le naravnega izvora. Številni muzeji, cerkve in tradicionalne hiše pričajo o naši bogati zgodovini in kulturi, na katero smo še kako ponosni.

Prav vsak Bohinjec si želi obiskovalcem predstaviti nekdanji avtentičen način življenja, ki je pomembno doprinesel k razpoznavnosti našega kraja v Sloveniji in tudi po svetu. Sleherni domačin vam bo zato svetoval obisk Planšarskega muzeja, kjer se boste pobližje spoznali z unikatno bohinjsko tradicijo in postopki pridelave našega kulinaričnega prvaka – bohinjskega sira.

Na voljo vam je ves čas tega sveta

A vseh naravnih in kulturnih znamenitosti si ne boste mogli ogledati v zgolj enem dnevu. Dnevni izlet zato raje spremenite v nekajdnevni oddih, ki vam bo omogočil obisk vseh čudovitih lepot, ki jih premore Bohinj. Znamenitosti, ki jih srečate pri nas, so namreč tako številne in avtentične, da si zares zaslužijo vso vašo pozornost.

Za počitnikovanje kot iz pravljice bomo poskrbeli v Apartmajskih hiškah ALPIK. Pod mogočnimi Julijci boste naleteli na jaso, na kateri stojijo tradicionalne alpske gorske hiške. Skozi vrata naših apartmajev boste stopili v prostor, ki vam nudi številna doživetja – svoj dan boste lahko zaključili ob prijetnem ognju iz kamina, dobri hrani in kozarcu vam ljubega vina. Poletne noči lahko preživite na balkonu ali prostorni terasi, zahvaljujoč sodobni tehnologiji pa boste vedno v stiku s svetom.

Največja ‘Bohinj znamenitost’ pa je užitek v trenutku. Čas pri nas se kar nekako ustavi in prav vsakemu obiskovalcu omogoči, da v lepotah in čarobnosti uživa še trenutek dlje.

5/5 - (3)
Kontaktiraj nas na WhatsApp