fbpx

Začnite jutra v pravljični Deželi Zlatoroga s pristnim bohinjskim zajtrkom

Bi vas morda zanimal pobeg iz mestnega vrveža? V Bohinju se zmenek spremeni v čarobno pravljico, ko se razvajate tako telesno kot duševno. Vzemite si čas zase in se umaknite v sproščujoče okolje s pestrimi pravljičnimi doživetji. Zlatorogove hiške ob Bohinjskem jezeru v pristnem alpskem stilu vam bodo pričarale občutek domačnosti in udobja.

Naj se vaše telo in duša sprostita v neokrnjeni naravi Triglavskega narodnega parka. Ustavite se na mestih z najlepšimi razgledi na Julijske Alpe. Izkoristite sončne vzhode za meditacijo, jogo in energijske pohode, v toplih popoldnevih pa se prepustite uživanju v Bohinjskem jezeru. Napolnite svojo energijo z masažami na prostem, delavnicami dihalnih tehnik in sprehodi po Deželi Zlatoroga. Morda boste imeli srečo in ujeli zvezdni utrinek, morda celo vidite skrivnostnega belega gamsa z zlatimi rogovi, ki vam bo izpolnil vse želje. Dovolite si razvajanje do konca sveta – tukaj se pravljičnost in sprostitev držita za roke. Kaj še čakate? Zaživite pravljico v čarobni Deželi Zlatoroga v naših apartmajih in hiškah.

Pristni okusi bohinjske kulinarike

Bohinj ne navdušuje le s svojo naravno lepoto, ampak tudi s svojo bogato kulinariko. Med tradicionalnimi bohinjskimi jedmi se najdejo pristni okusi, ki ohranjajo dolgoletno dediščino in ponosno predstavljajo okus lokalne kulinarike. Koruzni žganci iz trdinke z latvico kislega mleka so tradicionalna bohinjska jed. Žganci so narejeni iz grobo mlete avtohtone sorte koruze trdinke, znane tudi kot “Bohinjka”. Česnova juha s mohantovim ponvičnikom je polna kremna juha, ki vključuje česen, pridelan na bohinjski njivi, ki ga odlikuje blag okus zaradi gorske klime. Ajmoht je preprosta mesna enolončnica, ki vključuje rumeno in rdeče korenje, podzemno kolerabo, gomolj zelene ter korenino peteršilja. Pastirska malica, ki izhaja iz pastirske tradicije na planinah, je preprost in okusen obrok. Pastirji so kuhali krompir v oblicah, ki so ga jedli s skuto med pašo.

Odlična izbira za razvajanje telesa in duha

Dovolite, da vam ponudimo bohinjski zajtrk z omamno dišečo kavo Illy, ki vam bo zagotovil odličen začetek dneva. Na voljo vam je pestra izbira bohinjskih zajtrkov. Za ljubitelje mesnih dobrot priporočamo mesni bohinjski zajtrk za dve osebi, ki je prava poslastica za vaše brbončice. Če pa se držite vegetarijanske prehrane, vam je na voljo tudi poseben vegetarijanski bohinjski zajtrk za dve osebi. Ne pozabimo niti na ljubitelje rib, zato je na voljo ribji bohinjski zajtrk za dve osebi, ki vas bo navdušil s svežimi ribjimi okusi. Poleg tega pa nismo pozabili niti na naše kosmatince! Za vaše ljubljenčke so na voljo tudi posebni prima pasji piškoti z bohinjskim sirom, ki bodo razveselili tudi najzahtevnejše štirinožne prijatelje.

Okusi narave za polno energije

Privoščite si svoj izbrani bohinjski zajtrk in si zagotovite pristen okus ter kakovostne sestavine za energičen in okusen začetek dneva. Tu smo, da vam postrežemo s tradicionalnimi okusi Bohinja, ki vas bodo navdušili! Mesni bohinjski zajtrk vsebuje: bohinjski pršut, suho klobaso, zaseko, sir iz Bohinja, dimljen sir, jogurt, marmelado, domače maslo, sezonsko sadje, čokoladni mignon, sadni napitek in kruh ali krušno pecivo. Vegetarijanski zajtrk vsebuje dimljen sir, kozji namaz, suho sadje, svežo in marinirano zelenjavo, med, domačo marmelado, domače maslo, sezonsko sadje, sadni napitek, jogurt in kruh ali krušno pecivo.

Ribji zajtrk vsebuje dimljeno postrv, namaz hladno dimljene postrvi, dimljen sir, hren s smetano, med, domačo marmelado, domače maslo, čokoladni mignon, sezonsko sadje, sadni napitek, jogurt in kruh ali krušno pecivo. Prima piškoti za prima pse z bohinjskim sirom so posebna poslastica za vaše pasje prijatelje. Lahko jih dodate naročilu zajtrka in razveselite svoje ljubljenčke. Vsebina enega zajtrka (za dve osebi) je fiksna in se ne da kombinirati, vendar imate možnost naročiti dva različna zajtrka, pri čemer bo količina zadostovala za 4 osebe.

5/5 - (2)
Kontaktiraj nas na WhatsApp