fbpx

Bohinjsko jezero in umetnost ribolova v objemu gora

Sredi Triglavskega narodnega parka leži biser slovenske narave: Bohinjsko jezero. Objem gora in kristalno čiste vode privabljajo ljubitelje narave z vsega sveta. In prav med temi neokrnjenimi naravnimi lepotami lahko ljubitelji ribolova svoj najljubši hobi doživite na edinstven način. Uživanje v svežem zraku ter izjemnih razgledih po mogočnih gorah, ki objemajo Bohinjsko jezero – ribolov v tem izjemnem kotičku Slovenije je res nekaj posebnega.

Ker se zna zlahka zgoditi, da boste ob tej dejavnosti pozabili na čas, pa si v neposredni bližini jezera rezervirajte nastanitev kot iz sanj!

Revirji in ribolovne možnosti

Bohinjsko jezero, največje ledeniško jezero v Sloveniji, je prava zakladnica za vse ljubitelje ribolova. Jezerske postrvi, zlatovčice, kleni in menki so le nekatere od ribjih vrst, ki plavajo v njem. Tu lahko doživite pravo ribiško avanturo, pa naj bo to beličarjenje ob obali ali muharjenje iz čolna.

V Bohinju in okolici pa ni samo Bohinjsko jezero tisto, ki privablja ribiče. Reke, kot so Sava Bohinjka, Sava Dolinka in Soča, nudijo svoje skrite zaklade vsem ljubitelje ribolova. Medtem ko Bohinj ponuja tri čudovite revirje – Bohinjsko jezero, Savo Bohinjko in Mostnico, Sava Dolinka ponuja tri svoje revirje, Dolina Soče pa dva. Vsaka izmed teh voda ima svoje skrite kotičke, ki čakajo, da jih odkrijete.

Dovolilnice in oprema

Ribičem je dovoljen neomejen ulov ostriža in koreselja, jezersko postrv lahko ujamejo zgolj eno, šarenke in menke tri, jezerskih zlatovčic pa šest. Ja, vse te vrste premore Bohinjsko jezero! Ribolov pa bo brezskrben le, če boste imeli urejena vsa ribiška dovoljenja. Za bohinjsko območje se dovolilnice dobijo preko Ribiške družine Bohinj, medtem ko za ostale reke dovolilnice čakajo na spletnih povezavah Ribiške karte. Za tiste, ki šele začenjate svojo ribiško pot ali pa ste svojo opremo pustili doma, brez skrbi – trgovina Flyfisher’s Friend v naši bližini je prava izbira za najem ustrezne ribiške opreme.

Sanjski paket za vse ribiče – Naš Ribiški safari

In kaj je boljše kot združiti strast do ribolova s sprostitvijo v naravi? Naš ekskluzivni paket, ki navdušuje vse, ki jih privabljajo Bohinjsko jezero, ribolov in še mnoge ostale aktivnosti v naravi, vključuje:

  • Nočitev v naših Apartmajskih hiškah ALPIK, ki se nahajajo sredi čudovite narave v naselju Ukanc, v osrčju Triglavskega narodnega parka, ki ga krasi Bohinjsko jezero. Ribolov se lahko torej prevesi v večdnevno izkušnjo s čudovitim zatočiščem za popoln oddih. Apartmaji so elegantno opremljeni in ponujajo vse, kar po celem dnevu aktivnosti potrebujete za prijeten občutek udobja doma.
  • Zlatorogovo dobrodošlico.
  • Zjutraj se boste razvajali z Bohinjskim zajtrkom, ki vam je dostavljen direktno na vrata. Da bo vaše bivanje še boljše, pa lahko poskusite domače specialitete v restavracijah z oznako Bohinjsko/From Bohinj.
  • Hitro brezžično povezavo.
  • Brezplačno parkirišče.
  • Prostor za shranjevanje ribiške opreme.
Jezerske postrvi, zlatovčice, kleni in menki so le nekatere od ribjih vrst, ki plavajo v Bohinjskem jezeru.

Ko obiščete čudovito Bohinjsko jezero, ribolov seveda ni edina dejavnost, v kateri lahko uživate. Vzemite si čas za odkrivanje lepot izjemne okolice in prenočite v eni izmed naših nastanitev. Na jasi ob Bohinjskem jezeru se sončijo naše apartmajske hiške Alpik in idilični kočici:

Chalet Zlatorog

Hiška Zlatorog se nahaja ob reki Savici, blizu Bohinjskega jezera, in je idealna za štiri osebe. Ponuja savno, kamin in teraso z obsežnim vrtom, ki je poleti pripravljen za piknike, pozimi pa postane zasnežena pravljica. Lahko si izposodite kolo za raziskovanje Bohinja in obiščete Bohinjsko jezero. Ribolov, kanu, pohodništvo in smučanje – uživate lahko v mnogih aktivnostih!

Chalet Tisa

Romantična brunarica v bližini smučarskega centra Vogel. Ponuja čudovit razgled z balkona in se nahaja 11 km od Vodnega parka & Wellnessa Bohinj. Vključuje vrt, brezplačno parkiranje in je odlično izhodišče za pohodništvo, smučanje in kolesarjenje. Brunarica ima 3 spalnice, popolnoma opremljeno kuhinjo in pralni stroj. Na voljo je tudi oprema za peko na žaru, terasa za sončenje in shramba za smučarsko opremo v zimskih dneh.

Ne glede na to, ali boste izbrali apartma ali eno izmed koč, zagotavljamo vam, da se v vseh izmed njih zares sladko spi.

Bohinjsko jezero je prava zakladnica za vse, ki želite doživeti ribolov v kristalno čistih alpskih vodah, obkroženih z osupljivo naravo. Po dnevu, preživetem ob palici, pa vas v naših nastanitvah čaka topel in udoben ambient, kjer si lahko pripravite sveže ulovljene ribe, se odpočijete ter sprostite.

5/5 - (1)
Kontaktiraj nas na WhatsApp