fbpx

Doživite poletni Bohinj z brezplačnim javnim prevozom!

Za parkiranje v Bohinju velja poseben Odlok o prometnem režimu. Parkiranje v Bohinju je dovoljeno le na označenih parkirnih mestih, kar pomeni, da je parkiranje v Bohinju na drugih mestih strogo prepovedano. Posebna pravila za parkiranje v Bohinju veljajo tudi za avtodome. Parkiranje v Bohinju za avtodome je omogočeno le ponoči na parkiriščih, kot sta železniška postaja v Bohinjski Bistrici in parkirišče Senožeta v Srednji vasi ter v kampih Danica in Bohinj.

Urejeno parkiranje v Bohinju – sodelovanje za nemoten promet in varnost

Na vstopu v Ribčev Laz in pred Bohinjsko Bistrico so postavljene informacijske table, ki obveščajo goste o zasedenosti parkirišč in jih usmerjajo na prosta parkirna mesta. Stacionarne goste prosijo, da vozila pustijo pri svojih gostiteljih med bivanjem in da za odkrivanje Bohinja uporabljajo brezplačni avtobus Bohinj za imetnike Kartice Julijske Alpe – Bohinj, ali pa se odpravijo na raziskovanje s kolesom. Pomembno je, da se držimo pravil za parkiranje v Bohinju, saj s tem zagotavljamo nemoten promet in s tem posledično varnost.

Povezave, urniki in brezplačni avtobus Bohinj

Vse potrebne informacije o prometnem režimu v Bohinju lahko najdete tudi na spletu (www.promet.bohinj.si), kjer boste našli vse informacije, ki se nanašajo na prometne povezave, urnike avtobusov in drugo uporabno vsebino. V poletni sezoni, od 9. junija 2023 do 24. septembra 2023, je na voljo brezplačni avtobus Bohinj. Obiskovalce bo razveselilo dejstvo, da brezplačni avtobus Bohinj vključuje kar 9 linij, ki pokrivajo široko območje Bohinja. Brezplačni avtobus Bohinj je odlična priložnost, da se udobno premikate po destinaciji, hkrati pa tudi prispevate k zmanjšanju prometa in tako zmanjšani prevozi Bohinj pripomorejo k ohranjanju naravnega okolja.

Zmanjšajte obremenitev prometa in ohranite okolje

Priporočamo tudi uporabo koncepta ‘Park and Ride’ ali parkiraj in se pelji. Namesto, da za prevozi Bohinj uporabljate avtomobil, je dobro, da izberete alternativne načine prevoza za prevozi Bohinj, kot so brezplačni avtobus Bohinj, kolo ali hoja. S tem prispevate k zmanjšanju obremenitve prometa in zmanjšanju ogljičnega odtisa. Poleg tega vam omogoča boljše doživetje narave in okolja ter omogoča lažji dostop do različnih atrakcij v Bohinju. Zavedanje o pomenu trajnostnega prevoza in zmanjševanju vpliva na okolje je ključno za ohranjanje čudovitega okolja Bohinja za prihodnje generacije.

Združimo se za trajnostno prihodnost Bohinja

Bohinj se zaveda pomena odgovornega turizma in trajnostne mobilnosti. Zavedamo se, da sta izjemnost in lepota Bohinja dragoceni ter da naše vsakodnevne odločitve vplivajo na ohranjanje okolja. Zato si prizadevamo, da bi svoje osebne vrednote in pozitiven odnos do narave prenesli tudi v naše potovalne navade. S skupnimi močmi lahko poskrbimo, da bodo prevozi Bohinj zmanjšani v vseh letnih časih. Prvi v Sloveniji za prevozi Bohinj uvajamo inovativno rešitev celostne digitalizacije voznih redov, ki bo olajšala uporabo javnega potniškega prometa in izboljšala uporabniško izkušnjo za prevozi Bohinj.

Trajnostni prevozi Bohinj in Kartica Julijske Alpe: Bohinj

Z uporabo poletne in zimske Kartice Julijske Alpe: Bohinj v Bohinju spodbujajo okolju prijazne oblike prevoza. Zahvaljujejo se vam, ker nam pomagate zmanjševati ogljični odtis in da se zmanjšajo prevozi Bohinj ter se razvija turizem, ki je prijazen do okolja in ljudi. Poleg splošne kartice ponujajo posebne ugodnosti za družine. Za samo 15 € lahko ena odrasla oseba in en otrok že koristita kartico. Poletna kartica je na voljo od 1. aprila do 15. novembra, zimska od 15. novembra do 31. marca ter je namenjena gostom partnerskih ponudnikov Turizma Bohinj, ki prenočijo vsaj dve noči v Bohinju. Kartico lahko kupite pri nekaterih ponudnikih nastanitvenih kapacitet in v turistično informativnih centrih.

Kartica prinaša številne glavne prednosti

Ena od prednosti je možnost brezplačnih prevozov. Imetniki kartice lahko uporabljajo brezplačni avtobus Bohinj, vključno z rednimi linijami skozi celotno obdobje veljavnosti kartice, pa tudi organizirane prevoze v času sezone. Poleg tega imajo možnost brezplačne vožnje z vlakom, kar je še ena priročna možnost prevoza. Druga pomembna prednost je brezplačno parkiranje v Bohinju. S kartico imetniki dobijo parkirno kartico, ki jim omogoča brezplačno parkiranje v Bohinju. To je izjemno koristno, saj si obiskovalci lahko prihranijo stroške parkirnine.

Nepozabni oddih v apartmajih Bohinj – čarobnost na dosegu roke

Vabimo vas, da skupaj s svojimi najdražjimi doživite najboljši oddih doslej. In kje bi lahko to storili? Edinstvena destinacija Bohinj, seveda – in pa apartmaji Alpik, ki so nedvomno najboljša izbira za vse, ki si želite prilagodljivega in udobnega bivanja.

Vas zanima, zakaj smo tako posebni in zakaj smo vrhunska izbira? Apartmaji Alpik so odlično locirani sredi nedotaknjene narave, le nekaj korakov stran od Bohinjskega jezera. Naši zasebni apartmaji Bohinj so najboljša izbira za vaše počitnice. Primerni so tako za mlade pare, družine kot starejše osebe, zato ne morete zgrešiti s svojo izbiro.

Prepustite se očarljivi lokaciji – dovolj daleč od vrveža in motečih dejavnikov, hkrati pa dovolj blizu, da imate vse, kar potrebujete za sanjski oddih. Globoko vdihnite svež gorski zrak, raziščite različne poti in se podajte v odkrivanje tudi najmanjših kotičkov našega čudovitega okolja. Nahajamo se v Ukancu – naši apartmaji s svojo idilično okolico vas bodo takoj prevzeli.

5/5 - (3)
Kontaktiraj nas na WhatsApp