fbpx

Spoznajte čudovite znamenitosti na poti iz Bohinja do Bleda

Bohinj in Bled sta dva prečudovita alpska bisera, ki se nahajata v čarobni gorski Deželi Zlatoroga. Pot iz Bohinja do Bleda tako obiskovalce popelje skozi pravo visokogorsko pravljico, ki se prav vsakemu vtisne v spomin. Na vas čakajo številne naravne, kulturne in zgodovinske znamenitosti, ki so pisale unikatno zgodbo teh dveh krajev v osrčju mogočnih Alp. Pot iz Bohinja do Bleda vam hkrati ponudi edinstven vpogled v harmonijo med ljudmi in naravo. To pa lahko človek stke v trenutku, ko se zave njene veličine in mogočnosti.

Iz Bohinja do Bleda s kolesom

Ta odlična in ne preveč zahtevna kolesarska tura je primerna za vse ljubitelje klasične poti iz Bohinja do Bleda in nazaj. Če svojo pot začnete v kraju, ki slovi po svoji kremni rezini, potem boste nekaj časa vozili po položni cesti, med samo turo pa vas čaka tudi manjši vzpon.

Kolesarska pot je zanimiva ne le zaradi svojega rekreacijskega potenciala, ki vam ga nudi, ampak tudi vpogleda v tradicionalno življenje pod Triglavom. Med vožnjo se namreč peljete skozi vasi Bohinjska Češnjica, Srednja vas in Stara Fužina. Tako lahko ves čas opazujete značilno gradnjo, častitljive starodavne cerkve in druge kulturne ter zgodovinske znamenitosti. Najboljše pa vas šele čaka – na koncu namreč prispete do pravega alpskega vodnega bisera, Bohinjskega jezera. Tu se lahko ohladite, odpočijete ali kakorkoli drugače zabavate – na voljo so vam številne športne aktivnosti, vožnja z ladjico ali sproščanje ob dobri kavi in kulinaričnih dobrotah.

Če se želite na zares pristen način povezati z naravo, vam svetujemo, da s kolesom obiščete tudi kultni slap Savica, ki ga je s spoštovanjem opeval že France Prešeren. Ta misteriozni slap ima neko prav posebno moč, ki bo s pozitivno energijo napojila tudi vas. Vendar pa ne pozabite – ne glede na to, kam vas bo pot iz Bleda do Bohinja vodila, ves čas ohranjajte spoštljiv odnos do narave.

Tako blizu, pa vendar tako različna

Čeprav sta Bohinj in Bled med seboj oddaljena le slabih 30 minut vožnje z avtomobilom, pa sta si dokaj različna. Na poti iz Bohinja do Bleda boste tako lahko opazovali spremembe, ki so nastale kot posledica popolnoma drugačnih usmeritev. Bled je prava turistična atrakcija, ki se lahko pohvali s ponudbo številnih dejavnosti, s katerimi se kratkočasijo obiskovalci. Le kdo ne pozna slastne ‘kremšnite’, ki jo lahko pojeste ob pogledu na jezero? Na Bledu se lahko povzpnete in si privoščite čudovit razgled z gradu ali pa se s čolničkom zapeljete do ene najlepših cerkva na otoku.

Po drugi strani pa je Bohinj raj za popolno sprostitev od hitrega tempa in stresnega vsakdana. Njegove poti, ulice in infrastruktura so prežete s tradicionalnim duhom in pristnostjo, ki zelo dobro učinkuje na vse tiste, ki jim mir in spokoj veliko pomenita. Bohinjsko jezero velja za enega najčistejših vodnih virov daleč naokoli. Številni muzeji, razstave, cerkve in unikatne planšarske hišice pa pričajo o bogati kulturni dediščini Bohinjcev.

Pot, ki vas bo očarala

Ne glede na to, ali se odpravljate iz Bohinja do Bleda ali obratno, ste lahko prepričani, da vas bosta pristen objem narave in sveži gorski zrak zares očarala. Tudi vi si zaslužite, da svojemu telesu privoščite oddih, ki ga bo napolnil z novim zagonom in elanom. Če boste za svoj počitniški oddih izbrali Bohinj, potem vas toplo pričakujemo v apartmajskih hiškah ALPIK, kjer bomo vašo gorsko popotovanje naredili zares pravljično. Tradicijo in udobje smo med seboj uspeli uspešno vkomponirati v sodobnemu človeku prijazne nastanitve, ki vam zagotavljajo vrhunsko bivanje. V sveže jutro vas bo prebudilo nežno ptičje petje. Ob pogledu na Ukanc boste lahko pojedli za naše kraje značilen zajtrk, nato pa se odpravili novim dogodivščinam naproti. Kamor vas bodo vodile noge – ker vse poti so prave, le da vodijo k srcu.

5/5 - (1)
Kontaktiraj nas na WhatsApp