fbpx

Kaj v Bohinju početi pozimi?

Bohinj je zagotovo ena bolj priljubljenih destinacij v Sloveniji – že zaradi svoje neokrnjene narave in lege ob jezeru. Dolina z okolico ponuja ogromno različnih aktivnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje, čolnarjenje, kopanje, wellness storitve in še dosti drugih. Bohinj je torej destinacija, ki ponuja možnost počitka in sproščanja v naravi kot tudi ogromno telesnega gibanja z različnimi športnimi aktivnostmi. Bohinj pa ni zanimiv le poleti, poseben čar in mnogo novih aktivnosti lahko doživite, če se odpravite v Bohinj pozimi.

Pohodništvo

Pohodništvo je v Bohinju možno tudi pozimi, ko je v naravi še mirneje. Narava je takrat spokojna in snežno bela, a je ravno zato malce bolj nepredvidljiva. Navadno v gorah pade sneg že v jeseni, zato je pred odpravo potrebno preveriti vremensko napoved, da se na pohod ne bi odpravili v času sneženja, ko je to lahko nevarno. Pohodništvo je v zimskem času torej zanimivo, a je lahko tudi nevarno, zato je odprava v gore priporočljiva le v spremstvu izkušenega gornika ali gorskega vodnika.

Drsanje in sankanje

Drsanje je zagotovo zabaven način preživljanja kvalitetnega časa s partnerjem ali družino. Bohinj pozimi ponuja dve možnosti, kjer lahko drsate. Prvo je drsališče Bohinjska Bistrica, drugo pa drsališče na smučišču Senožeta, obe lokaciji sta obdani s čudovito naravo. Obstajata pa še dve drsališči v okolici, ki pa sta športna dvorana Bled in pokrito umetno drsališče v Radovljici. Če imate otroke ali pa ste sami otrok po duši, je sankanje po zasneženi strmini na svežem zimskem zraku popolno za vas. Bohinj pozimi ponuja ogromno lokacij za sankanje, tako se lahko sankate na hribu Telečnica in Kozji hrbet (Bohinjska Bistrica), na urejenem sankališču Polje (Nordijski center Polje), na pobočju Športnega centra Senožeta (Srednja vas), na sankaški progi Pokljuka, na urejeni progi Soriška planina in na sankališču Vogel.

Krpljanje

Kako združiti vadbo in idilično zimsko pokrajino? S krpljanjem. To je starodavni način hoje po snegu, ki je zaradi posebnih obuval precej enostavnejše, saj zmanjša »ugrezanje« v sneg. Na ta način se lahko sprehodite tudi, če ste prišli v Bohinj pozimi in se naužijete svežega zimskega zraka ter čudovite narave. Vse, kar potrebujete so krplji, palice, topla oblačila in pa seveda sneg.

Tek na smučeh

Bohinj pozimi je idealen za tek na smučeh, tam lahko skupno pretečete kar 70 kilometrov, toliko namreč znaša dolžina urejenih prog za tek na smučeh. Te proge se nahajajo v zgornji in spodnji bohinjski dolini, na Pokljuki in Soriški planini. Uporaba prog v dolini je brezplačna, na Pokljuki in Soriški planini pa plačljiva. Proge so urejene v primeru ugodnih vremenskih razmer. Opremo lahko najamete, prav tako pa se lahko udeležite šole teka na smučeh.

Smučanje

Če radi smučate v lepi naravi, je Bohinj pozimi zagotovo prava izbira za vas. Tam boste namreč našli dosti urejenih smučarskih prog različnih težavnosti, ki so primerne tako za najmlajše kot za tiste izkušene smučarje. Do vseh smučišč pa lahko enostavno dostopate s Ski busom, ki je v času glavne smučarske sezone zelo aktiven. Bohinj pozimi odpira res veliko smučišč, vsa pa so obdana s čudovito naravo. Tako lahko smučate na smučarskem centru Vogel, na smučišču Kozji hrbet, na smučarskem centru Soriška planina, na smučišču Senožeta, na družinskem smučarskem centru Pokljuka. Izbirate lahko med vsemi temi možnostmi, zato boste zagotovo našli tisto, kar vam najbolj ustreza.

Turno smučanje

Gorovje nad Bohinjem ponuja najboljše možnosti za turno smučanje v obdobju od decembra pa vse do maja. Izbirate lahko med različnimi stopnjami težavnosti, v vseh primerih pa se boste naužili čudovitih pogledov in svežega zraka. Med lažje ture sodijo Rodica, vrhovi okrog Pokljuke in nekatere ture na Komni. Bohinj pozimi ponudi najznamenitejšo in najdaljšo progo za turno smučanje v Julijskih Alpah, ki pelje s Kanjavca v Staro Fužino, dolga je 15 kilometrov, na poti pa lahko premagate kar 2000 metrov višinske razlike.

Bohinj je zagotovo destinacija, ki je zanimiva tako poleti kot pozimi. V času zimskih mesecev se pretvori v snežno idilo, ki ponuja pestro izbiro aktivnosti za vse družinske člane, zato je Bohinj pozimi zagotovo vreden obiska.

5/5 - (3)
Kontaktiraj nas na WhatsApp