fbpx

Kam na zimske počitnice?

Počitnic se veselijo vsi, ne glede na starost, pozimi pa na račun pridejo še posebej tisti, ki uživajo v zimskih športih. Ker zimske počitnice trajajo le kratek čas, možnosti pa je veliko, je treba že čimprej poiskati primerno destinacijo. Bohinj zagotovo spada med bolj priljubljene lokacije tako poleti kot pozimi. V središču neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka je namreč veliko možnosti za izvajanje različnih dejavnosti, pa naj bodo to športne aktivnosti ali pa zgolj počitek. Bohinj je prijazen za vsako družino ali posameznika, ki si želi zimske počitnice preživeti v naravi, stran od mestnega vrveža.

Bohinj je vse bolj priljubljena destinacija

Občina Bohinj se nahaja v središču Triglavskega narodnega parka. S svojim prepoznavnim Bohinjskim jezerom spada med bolj priljubljene destinacije za dnevne izlete ali večdnevno preživljanje počitnic. Bohinj ponuja neokrnjeno naravo, čudovite razglede in ogromno možnosti za različne aktivnosti.

Za obisk Bohinja se odločajo tako posamezniki, pari in pa predvsem družine. Mirna okolica in številne dejavnosti ponujajo odlično priložnost za grajenje skupnih spominov, ki jih tako starši kot otroci ne bodo pozabili. Odlično izhodišče za vse vrste zimskih aktivnosti so prenočišča Apartmajske hiške Alpik, ki se nahajajo čisto blizu Bohinjskega jezera in le nekaj sto metrov od smučarskega središča Vogel. Preverite razpoložljivost in rezervirajte že zdaj, saj se termini že polnijo. Pripravili smo tudi smučarske pakete z že vključeno smučarsko vozovnico za smučišče Vogel. Ponudbo si oglejte na povezavi Bohinj za male in velike smučarje.

Bohinj je resnično destinacija, ki je primerna za obisk čez celo leto. Poleti je v osredju kopanje v Bohinjskem jezeru in pohodništvu, pozimi pa je Bohinj odlična lokacija za smučanje in ostale zimske športe.

Smučanje je najbolj priljubljen zimski šport

Zimske počitnice v Bohinju so odlična priložnost za smučanje. V neposredni bližini Bohinja se namreč nahaja smučarsko središče Vogel, ki ponuja veliko urejenih prog. Smučarske proge so različnih težavnosti, zato so namenjene tako izkušenim smučarjem kot popolnim začetnikom. Tam imate tudi možnost izposoje opreme ali pa učenja smučanja.

To pa ni edino smučišče v Bohinju, saj lahko zimske počitnice preživite tudi na drugih smučiščih v okolici. Soriška planina, Senožeta, Kozji hrbet ali Pokljuka je nekaj smučišč, do katerih lahko preprosto dostopate v Bohinju. Ker vsakemu odgovarja nekaj drugega, boste zagotovo našli tisto možnost, ki bo ustrezala vam in vaši družini.

Ostale zimske dejavnosti – tek na smučeh, sankanje in drsanje

Tisti, ki mu smučanje ni najbolj pri srcu, pa se lahko odloči tudi za tek na smučeh, drsanje ali sankanje. Za tek na smučeh je na voljo več kilometrov urejenih prog, ki so dostopne v lepem vremenu. V Zgornji in Spodnji Bohinjski dolini so urejene proge brezplačne, na Soriški planini in Pokljuki pa plačljive.

Sankanje je primerno za vsakega člana družine, ne glede na starost in predhodno znanje. Lahko bi celo rekli, da zimske počitnice brez sankanja niso tiste prave. Lokacij za sankanje je ogromno, saj so posebna sankališča urejena na Soriški planini, Voglu, Pokljuki, Bohinjski Bistrici in Nordijskem centru Polje.

Zadnja priljubljena zimska dejavnost pa je drsanje. Drsanje na visokogorskih jezerih ni več dovoljeno, ker jezera ne zamrznejo več dovolj intenzivno, so pa zato na voljo umetna drsališča, ki jih je kar nekaj. Na drsališču Bohinjska Bistrica in v Športni dvorani Bled je poleg drsanja na voljo tudi izposoja drsalk. Če pa imate svoje drsalke, pa lahko drsate tudi na umetnem drsališču v Radovljici ali na smučišču Senožeta.

Malo drugačne zimske počitnice

Zimske počitnice niso nujno samo zimski športi, ampak lahko izvajate aktivnosti, ki so na voljo čez celo leto. Ena priljubljenih aktivnosti je namakanje v bazenih Vodnega parka Bohinj. Ti so odprti čez celo leto in ponujajo več bazenov s tobogani, pa savne in ostala razvajanja, kot so manikire in masaže. Če bivate v Apartmajskih hiškah Alpik prejmete tudi 10 % popusta na kopanje v vodnem parku.

Zimske počitnice lahko izkoristite tudi za pohodništvo. V gorah navadno sneg zapade že jeseni in zato se morate v gore odpraviti še posebej pripravljeni ali celo v spremstvu vodiča. Ampak v okolici Bohinja in Bohinjskega jezera najdete tudi manj zahteve pohodniške poti, ki bi bile primerne tudi za družine. Tako se zagotovo nadihate svežega zraka in se med potjo zabavate v snegu.

5/5 - (5)
Kontaktiraj nas na WhatsApp