fbpx

Kdaj obiskati Bohinj? Kadar vam srce poželi!

Bohinj je ena najbolj priljubljenih izletniških in počitniških točk v alpski Sloveniji. Ponuja namreč obilico najrazličnejših možnosti za aktivnosti na prostem, sprostitev in uživanje v tradicionalni kulinariki. Ker se veliko ljudi sprašuje, kdaj obiskati Bohinj, smo za vas pripravili nekaj odličnih idej, kaj lahko v tem malem raju na Zemlji počnete vse leto.

V ALPIK Chalets Bohinj vas pričakujemo tako v poletni kot zimski sezoni. Naše apartmajske hiške vam bodo, ne glede na letni čas, namreč zagotovile pravo pravljično sprostitev. V objemu idilične narave boste priča čarobnosti zasnežene pokrajine. Ljubitelji višjih temperatur pa boste svoje oči lahko spočili na čudoviti paleti barv, ki jih prinaša poletje. Ne glede na to, kdaj nas boste obiskali, pa vam zagotavljamo nepozabna doživetja in fantastične spomine.

Spust po belih strminah

Če ste ljubitelji snežnih radosti, potem ne obstaja prav nobena dilema, kdaj obiskati Bohinj. Ta priljubljena destinacija vam namreč ponuja pestro paleto zimskih aktivnosti: drsanje, krpljanje in pohodništvo. Ljubitelji adrenalina se lahko pridružite turnim smučarjem na štiridnevnem smučarskem potovanju Juliana SkiTour. Najmlajši pa bodo lahko uživali na urejenih bohinjskih sankališčih. In kaj početi v Bohinju, ko si po napornem dnevu zaželite sprostitve? Obisk wellness centra bo zagotovo pomagal pri regeneraciji sleherne mišice v vašem telesu.

Najbolj znano pa je zagotovo smučanje. Vsem dobro znan je smučarski center Vogel. Vsi, ki prisegate na mir in zasebnost, se boste lahko do priljubljenega smučišča zapeljali praktično kar iz apartmaja. Chalet Tisa je namreč naša prava gorska koča, ki se nahaja v neposredni bližini kabinske žičnice in nihalke. Bohinj vam ponuja tudi kar nekaj malo manj znanih smučišč, kjer se boste lahko v miru naužili smuke po belih strminah – Smučarski center Soriška planina, smučišče Kozji hrbet in Senožeta. Zapeljete pa se lahko tudi na obljudeno Pokljuko ali v nordijski center Polje.

Poletje v objemu gora

Zagotovo pa je Bohinj najbolj poznan po svojem edinstvenem vodnem viru, Bohinjskem jezeru. Naše apartmaji se lahko pohvalijo z zares odlično lokacijo, saj se nahajajo v njegovi neposredni bližini. Tako se boste lahko kar peš podali na pohod okoli jezera ali pa se v njem celo ohladili. Po jezeru vas bo zapeljala ladjica, med vožnjo pa vam bo vodič razkril marsikatero skrivnost, ki jo skriva ta prelepa dežela.

Športnim navdušencem Bohinj ponuja številne izletniške in kolesarske poti, ki se med seboj razlikujejo po težavnosti. Pri nas se bo domače počutila tako družina z majhnimi otroki kot zagrizen hribolazec. Ravno to pa je tudi čar Bohinja – prav vsakomur nudi izjemno dogodivščino. Na vas pa čakajo tudi znameniti slap Savica, kip Zlatoroga, ranč Mrcina in ostale možnosti, vredne ogleda.
Kdaj obiskati Bohinj – Chalets ALPIK

Naše edinstvene apartmajske hiške se nahajajo na idilični lokaciji ob vznožju mogočnih Julijskih Alp. V skladu s spoštljivim odnosom do okolja smo jih zasnovali s pomočjo uporabe naravnih materialov. Njihov tradicionalni izgled tako zagotavljata spoštovani les in trden kamen. Njihova notranjost sledi alpskemu slogu, a vam hkrati nudi popolnoma vse sodobne rešitve, kot so hiter internet, polno opremljena kuhinja, televizija in druge pametne rešitve. Tako smo zelo uspešno združili tradicijo s sodobnimi idejami in vam pričarali prav poseben občutek domačnosti ter vrhunskega udobja.

Ko boste doživeli edinstveno izkušnjo bivanja v naših apartmajskih hišicah in se zbujali ob prečudovitem pogledu na Ukanc, bo dilema, kdaj obiskati Bohinj, v trenutku razblinjena. Prepričani smo, da se boste k nam redno vračali in si tako uspešno napolnili baterije.

Tako smo vprašanje, kdaj obiskati Bohinj, sedaj dodobra razjasnili. Pri nas ste dobrodošli skozi vse leto, saj želimo z vami deliti vse čare, ki jih ta alpska dežela nudi. Bohinj je namreč vedno lep – pa naj bo zasnežen ali zelen.

5/5 - (2)
Kontaktiraj nas na WhatsApp