fbpx

Preživite krompirjeve počitnice v čarobnem Bohinju

Svež jesenski veter je že zavel med nami in kaj kmalu bodo tukaj tudi krompirjeve počitnice. Te so odlična priložnost, da se vaši najmlajši nekoliko odpočijejo od prvih mesecev novega šolskega leta in si naberejo svežih moči, ki jim bodo pomagali pri uspešnem zaključku prvega polletja. Seveda pa so krompirjeve počitnice namenjene tudi staršem, ki svoje nadobudneže zvesto spremljajo na njihovi učni poti – ki je, roko na srce, pogosto zelo stresna. Zato je zdaj pravi čas, da si vzamete malo oddiha.

Da pa bo vaš jesenski oddih prepleten s številnimi sprostitvenimi in poučnimi doživetji, vas vabimo v deželo u konc’ sveta. Dežela Zlatoroga v Bohinju vam nudi številne naravne, kulturne in kulinarične izkušnje, ki vas zagotovo ne bodo pustile ravnodušne. Po napornem dnevu pa vas ob vznožju gora v Ukancu čakajo tradicionalne alpske apartmajske hiške ALPIK, kjer se boste v objemu udobne postelje v trenutku potopili v najlepše sanje.

Pravljične jesenske počitnice v Bohinju

Bohinj pozna prav vsak, o čemer priča tudi vsakoletni obisk domačih in tujih turistov. Mnoge pohodne in kolesarske poti, aktivnosti ob jezeru, wellness, skok s padalom in vragolije na zasneženih strminah veljajo za ene bolj priljubljenih med našimi gosti. Vendar pa ta čudovita vasica v zavetju mogočnih Julijcev ponuja še veliko drugih dejavnosti, ki smo se jih odločili predstaviti tudi vam.

Za vse ljubitelje novih doživetij smo tako v času krompirjevih počitnic organizirali številne dejavnosti, ki smo jih skupaj z bivanjem v vrhunskim apartmajskih hiškah in okusnimi kulinaričnimi doživetji združili v pravljični paket. Gre za večdnevno doživljajsko popotovanje po neokrnjeni naravi Dežele Zlatoroga, okušanje tradicionalnih bohinjskih jedi, sodelovanje na zanimivih delavnicah za odrasle in otroke, raziskovanje v sklopu vodenih ogledov in seveda krepčilen počitek v sodobno urejenih apartmajskih hiškah ALPIK. Ste že slišali vse zgodbe, ki kot lahek vetrič vejejo skozi Bohinj? Ne? Potem so krompirjeve počitnice kot ustvarjene za to, da jih spoznate!

Po poti Zlatoroga

Krompirjeve počitnice v Bohinju pa poleg kratkega oddiha ponujajo odlično priložnost, da tako vi kot vaši otroci stopite v stik z naravo in pobliže spoznate njene čudovite stvaritve. Naša alpska dežela, ki jo varujejo mogočne stene slovenskega gorskega ponos Triglava, je namreč zaščitena v okviru Triglavskega narodnega parka. Na tem območju zato živijo številne zaščitene živalske in rastlinske vrste, ki jim pozornost in spoštovanje namenjamo prav vsi – tako domačini kot obiskovalci.

Zlatorogova pravljična pot je izvrsten način, da te avtohtone in ogrožene prebivalce spoznate tudi sami in o njih kaj več izveste. Tematska krožna pot je dolga približno 2 kilometra in prav vsakemu prinaša obilico zabave. Njen namen je predvsem izobraževalen in ustvarjalen, zato bo najbolj všeč prav otrokom.

Na Zlatorogovi pravljični poti vas čaka kar devet junakov bohinjskih ljudskih pravljic. Sedem jih najdete v Ukancu, eden vas čaka na Voglu, eden pa pri vstopu k slapu Savica. Na pravljični poti boste našli predloge za družinske aktivnosti v naravi, ki se jih lahko igrate na poti. Zanimivo je tudi dejstvo, da so vse aktivnosti na poti zasnovane na način, da spodbujajo uporabo sedmih čutov: vida, sluha, vonja, okusa, tipa, ravnotežja in kinestetike. Potepanje po pravljični poti je hkrati tudi odlična rekreacija, saj se boste dodobra razgibali, hodili, tekli, skakali, plezali, gugali in celo plazili. Vas zanima, kaj vse vas čaka? Potem si krompirjeve počitnice hitro rezervirajte pri nas!

Koliko časa boste hodili po učni poti, je odvisno popolnoma od vas – lahko je to ena ura ali pa celoten dan. Vaš vodnik bo Zlatorogova knjižica s pravljicami, zemljevidom in prostorom za nalepke, ki jih boste lepili na poti. Te pa si morate zaslužiti tako, da opravite vse zastavljene naloge.

Pravila narave

Med sprehajanjem po naravi Bohinja vam polagamo na srce, da se držite dveh zelo pomembnih Zlatorogovih pravil:

  1. Imej rad naravo in jo skrbno varuj!
  2. Bodi prijazen z vsemi živimi bitji, ki jih srečaš na poti!

Pravila razumejo tudi najmlajši otroci, zato jim jih brez zadrege predstavite. Seveda pa ste prav vi tisti, ki ste jim s svojim odgovornim ravnanjem za zgled.

Dobrodošli pri nas

Veselimo se že, da boste tudi vi skupaj s svojo družino krompirjeve počitnice preživeli pri nas. V času krompirjevih počitnic se lahko, poleg vseh drugih dejavnosti, udeležite tudi otroškega jesenskega festivala BO FEjST.

Odkrijte pravljični svet Zlatorogove dežele in se podajte na vznemirljivo pustolovščino v neposredni bližini Bohinjskega jezera. Skozi igro in ob spoznavanju pravljičnih likov se naučite novih uporabnih stvari, ki jih boste lahko s pridom uporabljali tudi doma. Neverjetno je namreč, kaj vse nam nudi narava. Zato se skupaj z otroki vanjo poglobite tudi vi! Rezervirajte krompirjeve počitnice v Bohinju že zdaj!

5/5 - (3)
Kontaktiraj nas na WhatsApp