fbpx

Vabljeni na prireditve v Bohinju, kjer se za vsakega najde nekaj!

Poletje je najboljši čas za daljši dopust. Če boste oddih preživljali v Bohinju, se lahko udeležite mnogo prireditev, ki potekajo čez celotno počitniško obdobje in tudi kasneje. Prireditve v Bohinju so raznolike, tako da se za vsakega najde nekaj. Največkrat gre za glasbene večere z glasbo, kjer lahko po celotnem dnevu uživate in se sprostite ob raznoliki živi glasbi. Med poletjem namreč skoraj ni dneva, ko v Bohinju ni glasbenega večera, pa naj bo to narodno-zabavna glasba, klasična ali pa rock glasba.

Ker vsi omenjeni dogodki potekajo v bližini Bohinjskega jezera, so od naših nastanitev oddaljeni le nekaj minut z avtomobilom. Apartmaji Alpik se namreč nahajajo v Ukancu, ki je v neposredni bližini Bohinjskega jezera. Tako apartmaji Alpik kot Chalet Zlatorog in Tisa so odlično izhodišče za katerokoli dejavnost in prireditve v Bohinju ter njegovi okolici. Vse nastanitve Alpik so skrbno opremljene in obdane z neokrnjeno naravo, ki je ustvarjena za pobeg iz mesta.

Bohinjska noč

  • Kdaj: 12. 8. 2023 ob 18:00
  • Kje: Pod Skalco (Ribičev Laz)

Zagotovo največja poletna zabava v Bohinju poteka prav na Bohinjsko noč. Gre za uradni vrhunec poletne sezone, zato tega ne smete zamuditi. Bohinjska noč spada med prireditve v Bohinju, kjer ni vstopnine, na kraj dogodka pa bodo organizirani tudi avtobusni prevozi, ki imajo postajališče tudi v Ukancu. Dogajanje bo pestro, saj bo poskrbljeno za atrakcije na vodi in na prireditvenem prostoru, poleg tega pa ne bo manjkalo hrane in pijače. Dogajanje bodo popestrili glasbeni gostje, kot so Mrfy, Calypso in Like The Rolling Stones.

Kmečka ohcet

 • Kdaj: 22. 7.2023 ob 19:00
 • Kje: Pod Skalco (Ribičev Laz)

Tudi vas zanima, kako je potekala tradicionalna poroka v Bohinju in okoliških krajih? Kmečka ohcet je oblika prireditve v Bohinju oz. igra v treh dejanjih, ki jo zvaja KUD Triglav Srednja vas in kjer se v celoti govori v bohinjskem narečju. Kmečka ohcet je namenjena tako mladim kot starejšim, da se poučijo o kmečkih ženitvenih običajih, ki so bili stoletja značilni za te kraje. Po koncu igre se zabava nadaljuje z ansamblom Razgled.

36. I FEEL SLOVEnia CEBE Triatlon jeklenih powered by Tosidos

 • Kdaj: 26. 8. 2023 ob 9:00
 • Kje: Bohinjsko jezero – cerkev Sv. Janeza Krstnika (triatlon se nadaljuje do Vodnikove koče na Velem polju)

Triatlon jeklenih je primeren le za najbolj športno sposobne. Začne se s plavanjem, veslanjem ali supanjem po Bohinjskem jezeru, nato pa se nadaljuje z gorskim kolesarjenjem in konča s tekom. Take edinstvene športne prireditve v Bohinju ne smete zamuditi, saj gre za eno najtežjih in je primerna le za najbolj vzdržljive. Triatlon jeklenih ima dolgo tradicijo in kraj dogajanja ga uvršča med najbolj slikovita tekmovanja. Del tekmovanja lahko spremljate tudi iz zaliva Ukanc na Bohinjskem jezeru. Ta se nahaja v neposredni bližini apartmajev Alpik in od tam lahko vidite kajakaše, ki se bodo vračali do cerkve Sv. Janeza Krstnika.

Kino pod Triglavom

 • Kdaj: vsak četrtek od 13. 7. do 10. 8. 2023 ob 21:00
 • Kje: vaško jedro v Stari Fužini

Prireditve v Bohinju so tudi v obliki kina na prostem. Če želite to izkusiti, je Kino pod Triglavom prava izbira. Vsak četrtek lahko uživate v drugem filmu, ki se bo prikazoval na velikem platnu. Predstave so brezplačne in imajo slovenske in angleške podnapise, odvisno od jezika filma. Ogledate si lahko naslednje filme:
– 20. 7. 2023 – Film o medu
– 27. 7.2023 – Hrastovo srce
– 2. 8. 2023 – Temni pokrov sveta
– 10. 8. 2023 – Ne pozabi dihati

Vaški večer Pod lipo

 • Kdaj: vsak ponedeljek v juliju in avgustu ob 20:30
 • Kje: Srednja vas v Bohinju

Vsak ponedeljek lahko doživite nepozabno izkušnjo na tradicionalnih vaških večerih. Prireditve v Bohinju, kot je Vaški večer Pod lipo, ne smete zamuditi, saj vas bodo nastopajoči zabavali s tradicionalno glasbo, petjem in plesom. Vsak večer se bo predstavilo več različnih bohinjskih skupin, od folkloristov, pevskih zborov in ostalih. Skrbeti vam ni treba niti za pijačo, okusili pa boste lahko tudi dobro domačo hrano.

5/5 - (2)
Kontaktiraj nas na WhatsApp