fbpx

Zakaj prvomajske počitnice 2023 preživeti v Bohinju?

Bližajo se prvomajske počitnice 2023, ki jih številni označujejo tudi kot začetek poletne sezone. Takrat se namreč temperature že dodobra dvignejo, kar številne že od nekdaj privabi, da se odpravijo na krajši oddih v gore, ob kakšno jezero ali pa na morje. Ste že razmišljali, kam se boste odpravili za prvomajske počitnice 2023? Bohinj je lahko več kot odlična izbira. V nadaljevanju vam predstavimo, zakaj.

Začetek poletja sredi neokrnjene narave

Za začetek lahko povemo, da spada Bohinj med najatraktivnejše turistične lokacije v Sloveniji. Pravijo mu tudi oaza miru in neokrnjene narave, ki se nahaja v samem objemu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Gre za območje, kjer se nahaja največje slovensko naravno jezero – Bohinjsko jezero, nad katerim se dvigujejo planine in gorski vrhovi. Poleg čudovitih planin in razgledov pa Bohinj na vsakem koraku preseneča še s svojimi naravnimi in kulturnimi zakladi ter botaničnim bogastvom.

Območje je res raznovrstno in ponuja pester nabor aktivnosti, primerno pa je za obisk v vseh letnih časih, še posebej poleti oziroma od maja naprej. Zaradi različnih aktivnosti je odlično tako za mlade kot starejše, primerno je za pare in družine. Zato ne preseneča, da je Bohinj na seznamu mnogih, ki se bodo odpravili na oddih za prvomajske počitnice 2023.

Raznovrstne aktivnosti za vse generacije

Prvi razlog, zakaj je Bohinj odlična izbira za prvomajski oddih, je predvsem ta, da se z majem običajno že začne poletna vročina, pred katero se lahko več kot učinkovito skrijete v dolini med gorami in ob svežem kristalnem jezeru. Drugi razlog pa je ta, da so lahko prvomajske počitnice 2023 v Bohinju odlična priložnost za uživanje z otroki ob Bohinjskem jezeru ali ob raziskovanju narave.

Ob jezeru so na voljo razni kanuji, supi in čolni, s katerimi se lahko zapeljete čez jezero in uživate nad kristalno čisto vodo. Lahko pa preprosto izkoristite ta čas in uživate na družinskem pikniku ob jezeru ter ob čudovitih razgledih. Če boste nastanjeni v apartmajskih hiškah ALPIK, boste namreč bivali le korak stran od jezera. Naravnost pravljično!

Izposodite si lahko tudi električna kolesa in se odpeljete po bližnjih kolesarskih poteh ter si ogledate neokrnjeno okolico. Odlična ideja za izlet je na primer slap Savica, ki bo zagotovo navdušil vse generacije, z gondolo pa se lahko povzpnete celo na bližnji Vogel. Otrokom bo zagotovo všeč tudi izlet s konji na planine Uskovnica, Praprotnica in Zajamniki, kjer lahko v poletnih mesecih pobliže spoznate tradicijo planšarstva, nabirate travniške rastline ali preizkusite tradicionalne bohinjske sire.

Raj za pohodnike in dolge sprehode

Poleg vodnih aktivnosti, sprehodov in piknikov v naravi se lahko odločite, da peljete otroke tudi na katerega od pohodov. Prvi maj je čas, ko so skorajda najbolj idealne razmere za pohodništvo in planine, česar je v Bohinju na pretek. V okolici je namreč na voljo več kot 400 kilometrov urejenih pohodniških in planinskih poti. Med zanimivimi turami zagotovo velja izpostaviti Bohinjsko planinsko pot in del mednarodne daljinske poti Via Alpina, v teh krajih pa je tudi izhodišče za vzpon na Triglav, za tiste najpogumnejše seveda. Zagotavljamo vam, da vas bosta svež zrak in vzpenjanje v hribe sprostila in napolnila z energijo. Zakaj torej ne bi bile prvomajske počitnice 2023 začetek vašega pohodništva?

Pester nabor odličnih nastanitev

Poleg vseh zgoraj omenjenih aktivnosti in čudovite narave, ki jih Bohinj ponuja, velja izpostaviti še, da je na tem območju pester nabor odličnih nastanitev ter odlična kulinarika. Na voljo so številne restavracije z domačo hrano. Izpostaviti je potrebno predvsem jedi na žlico in tradicionalne jedi za te kraje, kot so na primer štruklji ali ajdovi krapi.

Za nastanitev pa izberite čudovite lesene koče ali apartmaje ALPIK, ki ponujajo odlično namestitev na krasni lokaciji. Kaj torej še čakate? Rezervirajte prvomajske počitnice 2023 zdaj! Neokrnjena narava, čudoviti razgledi, veliko kristalno jezero in sprehodi čakajo na vas.

4.7/5 - (4)
Kontaktiraj nas na WhatsApp