fbpx

Preživite oddih ob osvežujoči Savi Bohinjki

Prvomajski prazniki so mimo in upamo, da ste jih preživeli po svojih željah, torej sproščeno in brezdelno ter da ste si napolnili baterije za nadaljnje delo. A bliža se poletje in če še niste, je zdaj pravi čas, da rezervirate svoj poletni oddih, če ne želite, da bi bilo vse najboljše že zasedeno.

Kam vas vleče tokrat – v domače ali tuje kraje? Nekam na morje ali v hribe? Kaj pa, če bi tokratni poletni dopust izkoristili za to, da se odpravite v neokrnjeno naravo, in sicer v Bohinj?

Zagotovo ste se zdaj vprašali, zakaj pa ravno v Bohinj – naj vam za začetek povemo le en razlog, in sicer vam Bohinj nudi nešteto možnosti za aktiven dopust, nastanitev pa lahko rezervirate tik ob osvežujoči Savi Bohinjki, ki poleti privablja turiste z vseh koncev sveta. Ko ste že v bohinjskih koncih, se lahko ustavite še ob slapu Savica, ki sodi med bolj znane in zato bolj obiskane slapove pri nas.

Nekaj geografskih podatkov

Sava Bohinjka teče po bohinjski dolini in se pod Radovljico skupaj s Savo Dolinko združi v Savo. Njena soteska je v veliki meri neposeljena, prvo naselje ob toku najdemo na levem bregu reke, in sicer gre za Bohinjsko Belo. Sava Bohinjka je zelo čista reka in kot taka zelo priljubljena za različne vodne športe. Primerna je za vožnjo s kajaki in kanuji, v poletni vročini pa se lahko v njej tudi ohladite, saj spada med najhladnejše reke v Sloveniji.

V Bohinju se nahajata tudi potok in slap Savica. Slap Savica je zelo priljubljena turistična točka. Že France Prešeren, naš največji pesnik, ga je opeval v svojih šaljivih pesmih, ob vznožju slapa pa se je najbrž tudi rodila ideja za njegovo znamenito pesnitev Krst pri Savici. Savica je med slapovi posebnost, saj se njen tok že v skritem delu razdeli na dva pramena.

Oddih sredi neokrnjen narave

Bohinj velja za priljubljeno turistično destinacijo v Sloveniji, kar pa sploh ni presenetljivo, saj v njem najdete mir, neokrnjeno naravo in prijazne domačine. Nahaja se v objemu Julijskih Alp in Triglavskega narodne parka, zato je idealna izbira za vse, ki jim poletna vročina ni najbolj všeč. Tu boste uživali v prijetnih temperaturah ob osvežujoči Savi Bohinjki. Tudi za nastanitev je dobro poskrbljeno – izberite apartmajske hiše Alpik, ki se nahajajo v neposredni bližini reke Savice in se prepustite pomirjujočemu zvoku šumenja reke.

Sava Bohinjka vam nudi vse, kar potrebujete za brezskrbne počitnice. Po njej se lahko zapeljete s kanuji ali kajaki ali se kopate v kristalno čisti vodi. Izposodite si lahko tudi (električna) kolesa in se odpravite na družinski izlet do slapa Savica, lahko se odpravite na pohod in raziskujete lepo naravo, lahko pa si privoščite sprostitev v velnes centru. Vse to je odličen način za krepitev družinskih vezi in ustvarjanje nepozabnih spominov. Po koncu pestrega dne vas bodo lepo opremljeni apartmaji zazibali v prijeten spanec in zbudili se boste polni energije za nov, razburljiv dan.

Nastanitve ALPIK tik ob osvežujoči reki

Poleg prijetne ohladitve, ki vam jo nudita Sava Bohinjka in slap Savica, je Bohinj odlična destinacija za poletne počitnice tudi zato, ker vam ponuja veliko kulturnih in naravnih znamenitosti, pristen gorski zrak in nepozabna doživetja.

Apartmaji Alpik so ravno prav oddaljeni od mestnega vrveža, a dovolj blizu vsega, kar potrebujete za sproščen oddih. Opremljeni so v značilnem alpskem slogu in se zato odlično sklapljajo z okoljem, spadajo pa tudi med najlepše in najbolje opremljene apartmaje daleč naokoli. Ker se v njihovi bližini nahaja Sava Bohinjka, se boste lahko kadarkoli osvežili v prijetno hladni vodi, kar še posebej prija po dolgem pohodu ali kolesarjenju. Zvok reke vas bo prijetno pomirjal in sproščal, zato vam zagotavljamo, da boste v času oddiha v Bohinju pozabili na vse tegobe in težave, ki vas pestijo v življenju. Sava Bohinjka vas bo ves čas božala s prijetnim zvokom šumenja, slap Savica vas bo navdušil s svojo mogočnostjo, neokrnjena narava vas bo osupnila, prijazni domačini pa bodo poskrbeli, da se boste počutili sprejete. Če temu dodate še nešteto aktivnosti, ki vam jih ponuja Bohinj – od kolesarjenja, supanja, ribarjenja, pohajkovanja, vse do piknikov in osupljivih razgledov – vam zagotavljamo, da bo to eden najboljših dopustov v vašem življenju, ki se ga boste še dolgo spominjali.

Tukaj smo vam našteli le nekaj idej in priložnosti, ki vam jih nudijo Sava Bohinjka, slap Savica in Bohinj kot celota, seveda pa se lahko v Bohinju ustavite tudi pozimi, jeseni ali spomladi, in tudi takrat vas bo okolica osupnila. Predstavljajte si snežinke, ki se izgubijo v žuborenju slapa Savica, ali pa čudovite poglede, ki jih nudi Sava Bohinjka v jeseni, ko listi vseh barv padajo vanjo.

Slovenija je čudovita dežela in prav je, da podpiramo njen turizem. Zakaj ne bi letos dopustovali v bližini osvežujoče reke, v osrčju Julijskih Alp in v lepotah neokrnjene narave, ki jo ponuja Bohinj. Pridite in doživite to enkratno izkušnjo. Ne bo vam žal!

5/5 - (2)
Kontaktiraj nas na WhatsApp