fbpx

Velikonočni prazniki v Bohinju so prav posebni

Velikonočni prazniki so eden najpomembnejših krščanskih praznikov, ki se praznuje spomladi. Velikonočni prazniki so tudi čas, ko se tradicionalno zbere celotna družina in oživijo stari običaji. Na praznični mizi se običajno znajdejo številne tradicionalne jedi, ki jih pripravijo gospodinje. Posebno pozornost pa namenijo pripravi pirhov, ki so eden najbolj prepoznavnih simbolov velike noči. Jajca lahko pobarvamo na različne načine, trdo kuhana ali spihana. Poleg tega pa so z njimi povezani tudi nekateri zanimivi običaji, kot je npr. sekanje pirhov.

Velika noč je praznik, ki ga je v Bohinju lepo praznovati, saj ima bogato kulturno dediščino in prinaša veselje in toplino v srca ljudi.

Velikonočne dobrote in tradicionalne slaščice

Velikonočni prazniki so tudi čas, ko se na praznično pogrnjeno mizo postavijo tradicionalne velikonočne dobrote, ki jih ljudje najprej prinesejo k blagoslovu. Med temi dobrotami so hren, šunka, pirhi in potica. Na mizi se med velikonočnimi prazniki poleg tega pojavi tudi kruh in pogače.

Različne pokrajine Slovenije pa imajo svoje značilne slaščice in vrste kruha, ki jih pripravijo za ta praznik. Pirhi so priljubljena jed in nepogrešljiv del številnih družinskih praznovanj, še posebej ob veliki noči. Na Slovenskem pa ima ta tradicionalna jed poseben pomen, saj se povezuje z eno najstarejših velikonočnih tradicij – sekanjem pirhov.

Ta običaj se razlikuje od pokrajine do pokrajine, pri čemer je na Gorenjskem značilno tekmovanje v sekanju in zbijanju pirhov. Pri tem je treba s kovanci ciljati pirhe v oddaljeno košaro ali pa s krivo palico ciljati na pirh z določene razdalje. S temi tradicionalnimi igrami in tekmovanji ob sekanju pirhov vsako leto oživimo bogato slovensko kulturno dediščino.

Velikonočni prazniki v Bohinju so priložnost za doživetje pristne tradicije in običajev ter za uživanje v bogati kulinariki

V zadnjih letih se je v Bohinju vedno veliko dogajalo že pred samo veliko nočjo. Tako je med drugim potekala prireditev v Centru TNP Bohinj. V hiši in tudi na prostem ste imeli priložnost, da se naučite izdelovati hvanco, gbanco ali velikonočno butarico. Izvedeli ste tudi, kateri les je najbolj primeren in kako se razlikuje glede na vas ali dolino. Prav tako je bila v sobi z razgledom odprta velikonočna razstava ročnih del prebivalk Bohinja, kjer ste lahko občudovali njihovo ustvarjalnost na temo pirhov in drugih velikonočnih ter spomladanskih motivov. Otroci pa so lahko ustvarjali na velikonočni delavnici in izdelali podstavke za pirhe. Tako da so velikonočni prazniki v Bohinju zares prav posebni.

Naši apartmaji so popolna izbira za vse starostne skupine

Apartmaji, ki jih gledate na naši spletni strani, se nahajajo na izjemni lokaciji, v neokrnjeni naravi v bližini Bohinjskega jezera, ki je priljubljena destinacija med izletniki in turisti. Bohinj ponuja mnogo naravnih lepot, prijazne domačine in vse storitve, ki jih potrebujete za prijeten dopust. Zasebni apartmaji ALPIK v Bohinju so najboljša izbira za počitnice, saj so primerni za vse starostne skupine – mlade pare, družine in starejše osebe. Apartmaji so dovolj oddaljeni od mestnega vrveža, vendar še vedno dovolj blizu vsemu, kar potrebujete za sanjski oddih. Lokacija apartmajev vas bo prevzela – vdihnili boste svež gorski zrak in raziskali različne poti, vključno z zahtevnejšimi. Ukanc, kjer se nahajajo naše apartmajske hiške, vas bo takoj očaral s svojo okolico.

Prikupni alpski apartmaji ob vznožju gora v Bohinju: tradicija in modernost v popolni harmoniji

Vabimo vas, da pokukate v notranjost naših apartmajev, ki se nahajajo v prikupnih hiškah ob vznožju gora. V naši ponudbi najdete sedem apartmajev, ki se ponašajo s prečudovito notranjo opremo v prepoznavnem alpskem slogu. Les je pomemben del naše tradicije, zato se nahaja v vsakem apartmaju, kar pa jim doda prav poseben pečat. Naši apartmaji v Bohinju se tako odlično vklapljajo v lokalno okolje, hkrati pa sodijo med najlepše in najboljše opremljene apartmaje v okolici. V notranjosti se tradicionalno prepleta z modernim, saj imate med bivanjem na voljo brezplačno spletno povezavo, televizijo in še veliko drugega. Vse to vam nudi občutek, kot da ste nastanjeni v luksuzni gorski koči. Naš cilj je, da tudi vi pri nas doživite pravo pravljico, takšno, kot jo lahko ponudi le Bohinj. ALPIK ob Bohinjskem jezeru je odlična izbira za vse, ki si želite sproščujoč oddih daleč stran od mestnega vrveža, skupaj z vašimi najbližjimi.

Različni paketi doživetij v apartmajih Bohinj za nepozabne počitnice

Pri nas smo se potrudili, da bodo ustrezali različnim okusom in željam gostov. Lahko se odločite za paket doživetij, ki poleg namestitve vključuje še različne aktivnosti, razvajanje telesa in duha ter okusno kulinariko. Ne glede na to, ali si želite miren oddih ali aktivno preživljanje prostega časa, lahko pri nas najdete nekaj zase. Naši paketi vam ponujajo različne možnosti, zato ne odlašajte in si izberite svoj najljubši paket za nepozabne počitnice v Bohinju. Pridite k nam in doživite sanjske velikonočne praznike v naših apartmajih!

5/5 - (4)
Kontaktiraj nas na WhatsApp