fbpx

Vožnja s supom po Bohinjskem jezeru

Naš čudoviti biser je seveda prelepo Bohinjsko jezero, ki se razprostira vse od Ribčevega Laza do Ukanca. Objet v obilje gorskega sveta je ena izmed lokacij, ki vam bo naravnost vzela dih. Dopust ob njem pa vam bo v popolnosti napolnil baterije in vam, z možnostmi mnogih dejavnosti, narisal zanimive dni, ki si jih boste zapomnili za vedno.

Eno čudovitih doživetij, ki bi jih moral poskusiti vsak, je supanje po Bohinjskem jezeru. Si upate preizkusiti se v igri ravnotežja in prelepih razgledov?

Supanje po Bohinjskem jezeru

Ker jezero ponuja številne čudovite skrite dele, ki jih je z avtom nemogoče doseči, je tako imenovana tura s supom resnično odlična izbira, saj ponuja številne prednosti:

 • prijeten odmik od glasne množice,
 • opazovanje gorskega in jezerskega sveta,
 • čudovito igranje vode in vetra,
 • ogled skritih naravnih kotičkov,
 • popolna sprostitev telesa in duha.

Supanje se sicer predstavlja kot neke vrste trening za celotno telo, vendar ga mi uvrščamo v eno od čudovitih doživetij, ki zagotovo ostanejo v spominu. V primeru, če smo vas navdušili za supanje po Bohinjskem jezeru, v nadaljevanju sledi opis štirih dovoljenih vstopnih točk.

Vstopne točke za supanje po Bohinjskem jezeru

Ker se je pravil pač treba držati, imamo možnost in dovoljenje, da s supom vstopimo na kar 4 lokacijah vzdolž samega jezera. Te točke so varne in primerne za vstop začetnikov in tudi že utečenih suparjev. Pa si poglejmo izbrane točke:

 • hostel pod Voglom,
 • južna stran mostu ob cerkvi sv. Janeza,
 • zaliv Naklova glava in
 • pomol v Ukancu.

Svetujemo vam, da za aktivnost, kot je supanje po Bohinjskem jezeru, zmeraj vzamete nekoga poleg zaradi same varnosti in tudi zabave. Kaj je boljšega kot tekmovanje z enega na drugi konec jezera ali skupno iskanje skritih zalivčkov, kjer se lahko brezskrbno okopate in osončite.

Priporočila za supanje po Bohinjskem jezeru

Supanje po izlivni reki Savici in Mostnici je v vsakem primeru prepovedano – tok je močan, temperatura vode nizka … Previdnost ni odveč niti na robu jezera, kjer se ta izliva v Jezernico. Zaradi brzic in močnega toka lahko hitro izgubite nadzor, zato se tem predelom raje izogibajte.

Kadar je kopalna sezona, torej v toplih poletnih dneh, se voda v jezeru ogreje tudi na odličnih 22 stopinj. V ostalih mesecih je voda hladnejša in pozimi tudi zamrzne. Pozorni bodite na smer vetra, ki se menja pogosto okoli poldneva.

Če se odločite, da boste supanje po Bohinjskem jezeru popolnoma izkoristili in si ogledali celotno jezero, je to pot, ki je dolga okrog 10 kilometrov, če samega jezera preveč ne sekate. Izberite si vstopno točko in ji nato za ven tudi sledite. Ker severni del ni dostopen z avtom, boste ob sami vožnji po gladini videli tudi številne samotne zalive in živali, ki se na obljudenih predelih rade skrijejo.

Si lahko sup izposodim?

Seveda, na določenih mestih je možna tudi izposoja. V primeru, da imate svojega, lahko tudi tega prinesete s seboj. Potrebno je le kupiti dovolilnico za vstopno-izstopna mesta, cena pa znaša:

 • dnevna: 2 €,
 • tedenska: 5 €,
 • mesečna: 10 €,
 • 2-mesečna: 15 € in
 • letna: 20 €.

Pristojbina je mišljena kot prispevek k ohranitvi in urejanju narave ter varni aktivnosti.

Da bo celoten izlet in izbrana dejavnost, kot je supanje po Bohinjskem jezeru, karseda zabavna in brezskrbna, pa poskrbite tudi s tem, da za seboj pospravite smeti, spoštujete naravo, navodila in določene točke vstopa in izstopa. Želimo vam varen in predvsem oddih, ki bo zabaven ter poln dogodivščin.

5/5 - (1)
Kontaktiraj nas na WhatsApp