fbpx

Zakaj preživeti dopust v Bohinju

Bohinj že od nekdaj velja za eno lepših počitniških destinacij, ki ponuja številne možnosti za vašo sprostitev. Zato obstaja zares veliko razlogov, zakaj preživeti dopust v Bohinju. Za vas smo pripravili nekaj odličnih idej, kako boste lahko svoj oddih kar najbolj aktivno izkoristili. Ker pa vam je med bivanjem v naših vrhunskih apartmajskih hišicah ALPIK ves čas na voljo tudi zelo prijazno osebje, lahko nasvet, kam se odpraviti na dnevni izlet, vedno dobite iz prve roke. Ravno ‘lokalci’ so namreč tisti, ki vedo, kje se skrivajo vsi biseri našega gorskega raja.

Pestra naravna in kulturna dediščina

Če se tudi vam poraja vprašanje, zakaj preživeti dopust v Bohinju, potem ste se znašli na pravem mestu. Ko boste spoznali, kaj vse vam nudi ta lepa dolina, se boste tja zagotovo želeli kaj kmalu vrniti. Prav vsi poznajo kultni slap Savica, o katerem je pisal že naš največji pesnik, in skorajda ni človeka, ki še ni namočil nog v Bohinjskem jezeru. Na voljo vam je tudi bogata zbirka različno zahtevnih pohodnih poti, ki vas vodijo do prečudovitih razglednih točk.

Bohinj pa slovi tudi po svoji nadvse bogati kulturni zapuščini. Bohinjci zelo cenijo dediščino svojih prednikov, zato jo turistom predstavljajo na zelo zanimiv in poučen način. Odpravite se po pestri zgodovinski poti, ki vam bo približala alpsko življenje in tradicijo.

V Oplenovi hiši se boste srečali z bogato bivalno kulturo in si ogledali tradicionalno bohinjsko domačijo z legendarno črno kuhinjo. Na eno od razstav se odpravite v Muzej usnjarja in prvega bohinjskega partizana Tomaža Godca. Tu boste na svoj račun prišli umetniki, zgodovinarji in ljubitelji arheologije. Svoje znanje lahko nadgradite na muzejskih večerih in predavanjih. Morda pa na eni od tematskih delavnic celo odkrijete svoj skriti talent. Kulinariki nikakor ne smete izpustiti Planšarskega muzeja, kjer boste lahko svoje brbončice razvajali z bohinjskim sirom, izdelanim po tradicionalnem receptu.

Ljubitelje umetnosti pa bo navdušila 700 let stara cerkev sv. Janeza Krstnika, ki spada med najlepše zidane primerke slovenskega srednjeveškega stavbarstva in stenskega slikarstva.

Torej, zakaj preživeti dopust v Bohinju? Že zato, da razširite obzorje svojega znanja.

Prijetno bivanje v apartmajskih hišicah

Čudovito preživet dan zaključite v avtentičnih gorskih hišicah ob vznožju gora. Tu si boste lahko odpočili utrujene noge, se družili z družino in prijatelji ali pa končno v miru prebrali najljubšo knjigo. Kljub svojemu tradicionalnemu videzu vam Chalets ALPIK ponujajo prav vse moderne tehnološke rešitve, ki vaše bivanje pri nas le še dodatno izpopolnijo. Vendar pa naš glavni namen ni gostom zgolj ponuditi hitrega brezžičnega interneta ali pralnega stroja. V prvi vrsti si želimo, da bi se pri nas počutili domače. Zato vas želimo tudi maksimalno razvajati – eden naših glavnih adutov je tradicionalni bohinjski zajtrk, ki vam ga dostavimo kar do vrat vaše izbrane počitniške hišice. Tako se boste dodobra okrepčali in se polni elana odpravili v sončen dan.

Peka na žaru, prostočasne dejavnosti na prostrani zelenici in sončenje na terasi. To je le nekaj razlogov, zakaj preživeti dopust v Bohinju. V prvi vrsti pa boste v neokrnjeni naravi našli svoj notranji mir. Ta pa je še kako pomemben za vaše zdravje in dobro počutje.

Zakaj preživeti dopust v Bohinju? Ker si zaslužite!

Ljudje radi ustrežemo vsem okoli sebe, premalokrat pa gledamo nase. Zakaj preživeti dopust v Bohinju, tako ni več vprašanje. Sodobno življenje nas sili v stalno tekmo s časom, ki nam ga vedno zmanjkuje. Stres in nezadovoljstvo pa se na ta račun le še poglabljata. Poskrbeti zase ni le pravica, ampak tudi dolžnost. Od časa do časa si zato utrgajte tistih nekaj dni, ki jih preživite s svojimi najdražjimi. V Deželi Zlatoroga lahko živite za trenutek, saj k nam skrbi ne najdejo poti. Zadihajte sveži gorski zrak in se domov vrnite kot prerojeni.

5/5 - (2)
Kontaktiraj nas na WhatsApp